HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2008.09.13. 17:40 PikkDama

Beszélgetés a Tükörrel

 

"Egyszer biztosan. Most menj el, és vissza ne, majd aztán gyere úgy, mintha nem is találkoztunk volna. Mintha soha. Vagy mintha nem mi…"
(Varga Mátyás, Frenák Pálnak)
 
  - Láttam
  - Eleinte (ó, még nagyon rég) azt hittem, hogy szeretem. Aztán, egyre jobban és jobban elhitettem magammal ezt. De az Illúziók Valósággá váltak, a fantáziálás átcsapott Valós szerelembe, és a hosszú sóvárgás keserűségbe fordult.
   - Pedig nem kéne szeretnem... De sajnos, mindenhol, Gyűlölet helyett, csupán Szerelmet találok: A Gyűlölet Régi Álom. Hol van ilyenkor a Tudat? Miért csak épp féken tartja Ösztöneiket? Vajon tényleg, ennyire ösztön-lények vagyunk, csupán állatok…?
  -Épp ma, csütörtök este voltam Frenák Pál tánc előadásán. Nagyon nagy hatással volt rám.  Lenyűgözően groteszk és néha kellemesen sokkoló volt. Az emberi testeket apró izmokra és inakra szedte a koreográfiája. A téma: Ösztönök.
   - Amikor a test független, nem függ a szellemtől…
   - Félelmetes. A Nő – mint a mai világban is – csak egy emberszerű báb. (Zseniálisan alakította a Táncosnő.) A sima, fehér viasszerű maszkok találóan jellemzik az ösztön-embereket, az egyen-embereket; mindenféle Tudat és érzelem nélkül. (Nem felcserélendő az ösztön és az érzelem!) Talán a mai átlag emberek, a racionalisták, vagyis mi is csupán arra használjuk a Tudatunkat, hogy palástoljuk mennyire ösztön-lények vagyunk?
 - Én egyre jobban úgy érzem… De Ti azért hallgassatok a hazug Tudatotokra…!
 - A félig-meddig improvizációs zene is az ösztönökhöz kapcsolódik /kapcsolódott (mely aláfestette az előadást.)
 - Vajon mi határozza meg ösztöneinket? Mi irányítja? Tudom ilyenkor mindig szóba jön a Tudat...de…
   - Ez van, ezt kell szeretni.   
   - Ó, és álomszép volt egyedül hazasétálni…!
   - Igen, igaz a Trafótól hazáig a legrosszabb esetben is csak öt perc az út, de most megoldottam hogy majd’ félóráig tartson. Majdnem-telihold volt és az ég gyönyörű liláskék (erre mondják, azt gondolom, hogy szilvakék). A Templom és a körülötte lévő fák fantasztikusan voltak megvilágítva a furcsa fényű reflektorokkal. Hiába voltam szomorú, - mert tudtam, hogy szerelmem Soha nem teljesülhet, - azért gyönyörű volt,   
    - mert magányos voltam.
 
---------------------------------------------------------------------------------
 
   Hallgassátok a Depeche mode, Violator (1990) c. albumát, arról is legfőképp ezt: https://www.youtube.com/watch?v=83Dtjo2isbU (a videót ne nézzétek) és Mansontól a Man that you fear c. számot.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 "the boy that you loved is the man that you fear"
 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr5661937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása