HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2009.05.06. 18:21 PikkDama

Bububuli (természetesen a fényképezőgépem az eléjén feladta. ezért nincs sok képem.)

  Hatalmas hárs-, gesztenyefák, csendes parkok, csobogó szökőkutak, apró régi házak, szobrok, mesebeli erkélyek, eozinmázas kutak, vetített falfestményes ház, faragott teraszok - Pécs iszonyú szép. Kis mesebeli dombra leltünk a város közepén, az alagúton, tetején kistornyos házikó. Az embereket és a szállásunkat leszámítva, mintha nem is Magyarországon lennénk. Végig nagyon elégedett voltam, elégedett.* Csontváry képei hatalmasak, így az ember könnyen benne lehet. A leggyönyörűbb a völgyes tájképe (a sötétség mélyén színek, rejtett kék, kidolgozott kacskaringók). Zsolnay porcelánok, eozinos felületek, megdöbbentő minták. Hetvenes évekből érdekes elrendezésű tér, műhajú lányokkal. Egy csomó mindent írnék csak nem tudok. Minden a B és a Béta jegyében telt.

  Aztán a szabadidő bubuzásai** és sétálgatásai. Minden olyan egyszerűen szép volt. Még a mocsok is a konyhaasztalon, a hatalmas rendetlenség a szobánkban, és a régi zöldfüggöny a csíkszerű ablak előtt. Utolsó este pedig ráakadtunk a hegyoldalon, a kanyarban egy kis bástyaszerű építményre, - mintha valami romantikus tájkép lenne. A teraszáról pedig a kilátás: mintha békaperspektívából figyelnénk az utat.    Bubuzás a csobogást figyelve, bubuzás az esti téren, bubuzás a szűk feljárón, fa alatt és felett, teraszon, eget figyelve, holdat nézve, bubuzás a pizza-találás közben, futás, ordítás és nevetés alatt, bubuzás rosszfilm és alvás alatt, bubuzás a Mária utcában, a Mária szobornál, a Mária templom előtt, és a Mária plakát alatt.

  Kék magnóliákat láttam rózsaszín ég előtt,  mindenki szorgosan munkálkodott, a mesebeli városban senki nem pihen, mert a munka is pihenés. Puha zöld fű, lila akác, kőlépcső. Kis pockok és hörcsögök, furcsa lények és virágok, domboldalon, hegytetőn, kis házikókban, fűszálban, patakban és tóban. Vagy Üvegházban. (Legyél benne!)

* Három esetet leszámítva: a hely ahol ebédeltünk, az esti műsor (amiben baleseteken élvezkedtek) és az a furcsán mosolygó ember aki este úgy megrémített - ezek paranoiás félelemmel telítettek meg.

**egy szó, aminek talán van jelentése, talán nincs

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Úristen! Hiszen én nem is voltam ott! Megint csak álmodtam.-

 

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr441106648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://skyit.org/?option=com_k2 2017.10.10. 12:48:59

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása