HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2008.09.21. 09:37 PikkDama

Bambini, édes tej vigasztal

 

   „Állj! Nagy különbség, hogy valaki csak magában hordja a világot, vagy tud is róla! Egy őrültnek támadhatnak olyan gondolatai, amelyek Platónéra emlékeztetnek (…), de nem tud róluk! És amíg nem tud róluk, fa, kő vagy legjobb esetben állat lehet! Mihelyst azonban felragyog ennek a felismerésnek az első szikrája, emberré válik. De hát nem tarthatunk embernek minden kétlábút, amely az utcán sétál, csak azért, mert felegyenesedve jár és a kölykét kilenc hónapig hordja! Nyilván maga is látja, hogy milyen sok közöttük a hal, a birka, a giliszta vagy a pióca, mily sok a hangya, a méh? Nos, mindegyikükben benne van a lehetőség, hogy ember legyen, de csak ha megsejti, sőt, ha részben megtanulja tudatossá tenni, akkor lesz ez a lehetőség az övé.” (Hermann Hesse:  Demian)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr6673853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása