HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2008.09.05. 20:24 PikkDama

Hol van a Boldogság mostanában? 1

  Szerintem sokféle Boldogság létezik, melyek talán hasonlítanak, de a hajszálnyi eltérések jelentősek (és persze sok átfedés van). Az első és legfontosabb, mely összeköti őket, az az, hogy az emberek vágyódnak utánuk. Vagy egyikre, vagy másikra.

  Van az első, a legfelszínesebb (mely manapság a legelterjedtebb): a kézzelfogható Boldogság, melyet egy tárgy okoz, vagy egy siker, egy cél elérése. De ezek mind mulandó értékek, pillanatnyi örömök, elpusztulnak (és hamar elfeledjük őket).

   Van egy másik Boldogság, a gyermeki Öntudatlanság boldogsága. ('A Tudatlanság Ajándéka'). Van, akinél ez egész apró korában befejeződik és egyeseknél akár egész felnőtt korán át húzódik. (A mázlisták! A vak nyomorékok!) Szeretetteljes és kedves Boldogság ez, ösztönös Öröm. Önfeledt jókedv, mikor minden újszerűen hat és csupa titok a Világ, a sok lehetőség regimentnyi alkalmat ad arra, hogy álmodozhass, remélünk és talán már vágyakozunk is.

  A következő, az a Gyönyörű, felejthetetlen Pillanatok Boldogsága. Egy szép táj okozta gyönyörből, egy jó beszélgetésből és egy szép, mély pillanatból fakad. Az a Pillanat, amikor elfelejted Önmagad. (Mert a Valós boldogság ebből áll). Ritka, de jelentős. Ezek a pillanatok Örökké az emlékeink között maradnak, soha nem felejtjük el őket, legalábbis Tudatalattink, Soha. A hangulat, az emlék egy része néha feldereng, vagy életünk napjain át, vagy Álmainkban.

  És van egy talán, mely a tényleges 'Tartós Boldogság' címszó alatt fut, melyhez kellenek bizonyos külső segítségek, de az eredmény szinte százszázalék Boldogság.  Ez, ha gondolom, sokáig -nagyon sokáig- tartósan, mondjuk be vagy lőve, vagy csupán pár tonna drog van benned, esetleg úgy leittad magad, hogy teljesen tehetetlen vagy. Ez hatékony megoldás talán, ha a Boldogságot keresed, a Halálod napjáig (melyre így nem is kell sokáig várnod). De.. ennyire jó a Ti Boldogságotok?

 Szerintem tehát, (mint ahogy ez itt jól látszódik) csak akkor fordul elő és ott a Boldogság, ha épp félig-meddig Tudatlan állapotban vagyunk. (A Tudás édes boldogtalanság.) Mikor nem tudunk magunkról és nem ebben a Világban vagyunk. Vagyis, a Boldogság nem a Földön létezik. Illúzió, fantáziánk szüleménye.

Zenék: 

Carbon Based Lifeforms- Photosynthesis (legjobb, és a klip is gyönyörű)https://www.youtube.com/watch?v=Z_8G0zHMuwg; Gas- Microscopic (szintén nagyon jó, klipet nézni) https://www.youtube.com/watch?v=dvTe1-a6Pdo&feature=related; Carbon Based Lifeforms Live https://www.youtube.com/watch?v=gOlxUbShsNY&NR=1; Gas-Untiteled (https://www.youtube.com/watch?v=N_gEQ9dnnqw&feature=related);

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARC kiállításon szinte ez volt az egytelen jó dolog:

-Mire gondolok?

-Ha fiú vagy a Szexre, ha Lány akkor egyszerre 8925 féle dolgon gondolkodsz.

[Nem akarom megsérteni ezzel a férfi nemet (csak a nőit akarom dícsérni *mosoly*). Mert tudom, hogy vannak kivételek. Legalábbis, Mindig vannak kivételek, nem igaz?]

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr76650288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása