HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2008.11.30. 14:06 PikkDama

B-terv

     Ez a hét, hangtalan idegeskedésből állt: közelharc a számítógéppel (hajszál híján ő nyert); kegyelemdöfés a lejátszómnak, elázott fülhallgatók és csupa jó programok bedöglése *szélesvigyor*. De szerencsére történtek jó dolgok is: például a nyomi videó elkészült (remélem sikerül felnyomnom valahová, elég vicces és beteg *mosoly*) aztán most az iskola is elviselhető.

    Szentendre: Betula pendula - kukoricás virsli - gumicukor - Jankovics Marcell: Fehérlófia [ötszázadszorra is új, lenyűgöző, varázslatos. Az erőteljes színek, puha, hajlékony formák, a hatalmas és egyszerű világ, a minimális, kifejező hangok... együttesen félelmetesek, de megnyugtatnak.] A kandalló előtt aludtunk - talán ilyen jól még soha. Folyamatosan álmodtam, nagyon gyönyörű hangulatokat, életszerűen, mintha a szemhéjam egy belső filmvászon lenne. Mikor néha-néha felkeltem, közben is láttam az álmot. Az utolsó szakaszra emlékszem csak, sajnos.

     Iszonyú idős volt, aztán fiatal, szinte húsz (/harminc) éves, a parton beszélgettünk és rajzolt egy képet. Apró fekete pöttyökből a tengert jelenítette meg. Aztán a kép életre kelt: a pontokat elmosta a víz... Alatta ez játszódott fejemben:

"Jöttem a Gangesz partjairól,
Hol álmodoztam déli verőn,
A szívem egy nagy harangvirág
S finom remegések: az erőm.

Gémes kút, malom alja, fokos,
Sivatag, lárma, durva kezek,
Vad csókok, bambák, álom-bakók.
A Tisza parton mit keresek?"

(Ady Endre)

       A hét befejezése: Séta a várba pjr-rel [a város szokott szürke, ködös, esős arca, meleg fényekkel, aszfaltszerű Dunával és a többi...] aztán, egy kellemes folytatásként: vidám látogatás. A Tavasztündér azt mondja: "aki ceruzát eszik, az mezítláb." Ráakadtam  a camp ("A kétnemű stílus diadala" ) nevezetű irányzatra, amit tudatalatt - részben - követtünk eddig (lehet, nem kéne többesszámban beszélnem..?).  Hiszen, milyen sűrűn hagyja el szánkat ez a mondat: "azért jó, mert rémes" vagy: "annyira ronda, hogy az már szép."                                        " a szándék és az eredmény két különböző dolog."

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr66796134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása