HTML

Alíz Álomfelhőországban

Van, hogy többet gondolok, mint amennyit beszélek, és sokszor az is előfordul, hogy többet beszélek, mint amennyit gondolok.

Friss topikok

2008.10.20. 20:11 PikkDama

Miért félsz Isten arcától?

 Ma a folyó és az ég egy egészen másféle arcát mutatta, mint eddig. A Duna hideg, metálos-fémes felületű volt, rideg és természetellenes (persze nem csúnya, hiszen nincsen se a víznek, se az égnek csúnya arca). A víztükör visszaverte a neonfények, reflektorok és autólámpák csillogását - mindezt mégis magába foglalta, külön útakra vitte őket, újra értelmezte létüket. Az ég... egészen mesebeli volt, ezerszínben pompázott - pedig a nap már eltűnt. A szomorú (szürke-lila és kék) felhők vékony csíkokban futottak össze egy pontban, valahol a Hegy mögött, oda ahová senki se lát. Délre (Boráros tér irányában)  mély fekete volt már az ég, puha királykékkel és lilával vegyítve, feljött már a sarki csillag. De ahogy elfordítottam a fejem északra (a Hegy felé) úgy világosodott a táj: zöldes, lilás, sárga és rózsaszínű. Néztem a Csodát, figyeltem s arra gondoltam, bárcsak festő lennék, aki mindezt megtudja jeleníteni a vásznán, s élővé tudja varázsolni a halott érzéseket... (Gomba, rajtad a sor! *bénakacsintás*) Megint nem érzem túl jól magam, a betegséget ide-oda adogatjuk mint egy labdát. Igaz, valójában, most tegnap fáztam meg Nagymaroson, a hegyen. Őszi sárgás-tündér zöld fák, s csupasz dermedt faágak közt, vörös avarban, magas sziklák alatt. A szemeim égnek, halott színű az arcom, csak az arcom piros - még a tegnapi naptól. Csak azt tudnám, miért pont az elkövetkezendő szünetre leszek beteg?

Nouvelle vague: In the manner of speaking  https://www.youtube.com/watch?v=PPR2bK3kL5c 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pikkdama.blog.hu/api/trackback/id/tr21723622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása